Todellinen ystävä ei koskaan asetu poikkiteloin tiellesi, ellet sitten ole matkalla alaspäin. 

 
Ystävä on sellainen henkilö, jonka läsnäollessa voit ajatella ääneen. Ystävä,  joku joka tietää sinusta kaiken, ja rakastaa sinua sittenkin. Jos haluat tietää, ketkä ovat ystäviäsi, hanki vankilatuomio.

 

Hyvä ystävä on kuin aspiriini, se auttaa. Hyvä ystävä on kuin nastarengas, se ei petä. Hyvä ystävä on kuin sadekuuro, se virkistää. Hyvä ystävä on kuin kesä,  se on aina odotettu. Hyvä ystävä on kuin koti, siitä ei voi koskaan luopua.

 

Ystävä on henkilö, jolle voit kertoa huolesi. Hyvä ystävä on henkilö, jolle voit kertoa unelmasi.

 

Ystävyys on sellainen asianlaita, että se kulkee meriä ja maita, tulipa eteen risu tai aita, ei se siinäkään niskojaan taita.

 

"En tarvitse mitään niin paljon, kuin hunajaa..." sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua "...paitsi ystäviä.."
 
 
Ystävyys on sitä kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystäväänsä, silloin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti niin, että kaikki rypytkin siliävät.
 
Ystävyydessä ei ole tärkeää se, mitä sanotaan, vaan se mitä ei tarvitse sanoa ääneen.

 

Enkeleitä on, mutta joskus heillä vain ei ole siipiä, ja kutsumme heitä ystäviksi.

 

Hyvät ystävät ovat kuin rintaliivit. Vaikea löytää mutta ne tukevat ja ovat aina sydäntä lähellä.

 

Todellinen ystävä, on ystävä joka avaa sinulle oven keskellä yötä.

 

Ystävä on ihminen, johon ei tarvitse yrittää tehdä vaikutusta.

 

 
 
Mielestämme yllä olevat mietelauseet kuvaavat hyvin ystävyyttä. Meille ystävät ovat todella tärkeitä, heille kerromme asioita jotka painavat mieltämme. He kuuntelevat, ymmärtävät ja lohduttavat kun sitä tarvitsemme. Ystävien ei tarvitse olla vieressämme koko aikaa. Pieni välimatka ei tee ystävyyteen säröä. Juostaan, huudetaan, riehutaan. Tosi ystävät hyväksvät meidät sellaisinaan kuin me olemme. Nauretaan, pussataan,  halataan. Sanoja tai ei. Joskus tulee hetkiä jolloin meidän ei tarvitse sanoa mitään, me vain istumme ja kuuntelemme hengitystämme. Ystäviä on erilaisia, meidän ystävät ovat oikeanlaisia. Ystävyys on kuin timatti, kallisarvoinen jota varjellaan kaikelta pahalta. Meille ystävät ovat tärkeitä!